Mars Rover 2001

2001-landeren er en mission med en orbiter, en lander og ligesom Pathfinder missionen en rover.
Det forventes at missionens orbiter sætter af fra sin rampe på Cape Canaveral i Florida d. 18. april 2001, og det forventes at den går i kredsløb om Mars d. 27. oktober 2001.
Orbiteren har som noget nyt to instrumenter hvor det ene er et "Thermal Emission Imaging System" og det andet er et spektrometer til at måle gammastråler med. Det først nævnte apparat er en slags kamera der skal tage så detaljerede billeder af Mars overflade at man kan se mineraller.
Udover orbiterens egen mission skal den også virke som relæstation for landeren og dens med-bragte rovers kommunikation.
Man regner med at landeren og roveren sætter fra deres rampe på Cape Canaveral i Florida d. 10. april 2001 og at den lander på Mars d. 22. januar 2002.
Når landeren drøner ned mod Mars overflade, skal den tage billeder af Mars overflade med et specielt kamera for at planlægge hvor roveren skal køre hen.
Roveren skulle have været af en type der hedder Marie Curie, men det bliver en der minder meget om den der blev brugt under Pathfinder-missionen p.g.a. af at NASA ikke har så mange penge.
Ud over at orbiteren har nogle specielle instrumenter med, og at landeren har en rover med min-der den egentligt om alle andre missioner, men man regner med at den vil kunne sætte antallet af nødvendige missioner ned p.g.a. af det avancerede udstyr og det er noget der passer NASA fint da de er i pengemangel.

Herover kan du se den kommende "2001 Rover"

Herover kan du se Orbiteren som skal virke som relæstation